Cum îl „scot” de la computer și tabletă?

„Visez copilul meu să citească din romanele lui Dumas sau poveștile lui Chukovsky” îmi spunea mama unui băiat de 7 ani. Îți imaginezi că în sec. XIX-XX aceste opere erau considerate dăunătoare și, în general, interzise?

Timpurile se schimbă, iar pe parcursul a XXI de secole ocupația preferată a părinților rămâne a fi interdicția a ceea ce consideră ei dăunător… măcar a ceva…

În 1976 Steve Jobs produce primul PC Apple I, iar în 2018 timp de 1 LUNĂ sunt vândute 1,3 mln. computere. În 2018 numărul utilizatorilor de internet în lume este de 4 miliarde, iar 3 miliarde dintre aceştia sunt activi pe o reţea de socializare online.

ÎNTREBARE: dacă o lume întreagă nu se poate lipsi de computer, de ce crezi că anume copilul TĂU ar fi capabil să o facă?
ȚINE MINTE: interdicțiile ÎNTOTDEAUNA creează efectul invers! Esența este să găsești ocupația, care ar înlocui computerul sau tableta – PASIUNEA copilului!

Ceva mai devreme pe pagina facebook a blogului am întrebat părinții care ar fi pasiunea picilor, mi-am dat seama că PASIUNEA, deseori, e confundată cu hobby-ul sau interesul. Pasiunea e MULT MAI MULT decât o dorință temporară = activitatea pentru care copilul/adultul ar fi gata să cedeze ultimele resurse, căreia se dedică total!

Cum să găsești pasiunea copilului? Vezi articolul 5 pași spre activitățile extrașcolare potrivite sau despre vocație.

Niciun computer sau gadget nu este capabil să înlocuiască pasiunea adevărată, care este crucial de identificat până la vârsta de 9 ani.
Din păcate, temele pentru acasă nu sunt la fel de atractive))), iar noi impunem copiii să facă în mod PROFESIONIST, 12 ani, ceea ce NU LE PLACE cel mai mult, fără nicio alternativă…

Dacă copilul tău stă ore în șir la tabletă și vede în asta DOAR DIVERTISMENT, sorry dragă părinte, dar AI EȘUAT la capitolul identificarea pasiunii piciului TĂU.

Cei pasionați cu adevărat de tehnologii, nu petrec 100% din timp la desene animate.

Accesul la tehnologii e o condiție firească a evoluției globale. Toți știu despre pericolul utilizării curentului electric, dar nimeni nu reunță la lumina în casă sau fier de călcat.

Cum să îl „scoți” de la computer?
⚠ nu folosi tehnologiile pe post de bonă!
⚠ arată-i modul pozitiv de utilizare a tehnologiilor, la ce poate FI UTIL acest instrument!
AJUTĂ-L să-și găsească pasiunea, care i-ar determina și cariera
⚠ acceptă-i alegerea și fii FANUL nr. 1

Niciun om nu e creat pentru colecție, fără a avea un scop, fiecare din noi își are misiunea și vocația!

Cu drag pentru copilul TĂU…

Un gând despre „Cum îl „scot” de la computer și tabletă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s