Școala viitorului

12 ani, 29 484 zile sau 353 808 ore din viață un copil petrece la școală sau la teme pentru acasă.
Cum ar fi pentru el școala perfectă, școala viitorului… Visul meu de a crea o astfel de școală vi-l povestesc aici.

Programul

Clase primare. Lucrurile nu se vor schimba mult. Copii vor învăța materiile fundamentale pentru a obține cunoștințele de bază. În clasele I-IV, maxim până la 10 ani, cu ajutorul părinților, copilul va identifica pasiunea sau cel puțin domeniul de interes: umanist, tehnic, sportiv, etc.

Gimnaziu și liceu. Începând cu clasa a V-a copii (împreună cu părinții) vor alege doar obiectele din domeniul său de interes (de exemplu domeniul tehnic: științe, matematica, fizica, etc.). Toate cursurile vor fi stocate online, după ce materia a fost explicată.
Acces maxim la gadget-uri, utilizându-le ca instrumente de învățare!

Note nu sunt! Școala trebuie să învețe copilul de a-și asuma alegerea și consecințele calitatea și cantitatea efortului depus. Copii învață nu pentru a obține note, dar pentru a deveni bun specialist!

Examenele și universitatea

Cum adică fără note? Nu se vor verifica în niciun fel cunoștințele? Ba da!
„Verificarea” cunoștințelor o va face UNIVERSITATEA, cu examene de admitere extrem de minuțioase (nu vorbesc de testele care mai mult seamănă a papagalism, dar interviuri și sarcini creative!).

Admiterea poate avea loc la orice vârstă, fie la 15, fie la 60 ani, dacă studentul este suficient de pregătit. Iar numărul de „încercări” va fi limitat la 4 (altfel ar fi la nesfârșit).

Profesorii și atitudinea

Salariul profesorilor va fi în strictă relație cu frecvența copiilor. Este demonstrat că performanța copiilor este maximă la obiectele la care le place profesorul și/sau modul de predare.

Școala nu trebuie să creeze „idealul educațional”, dar să ajute copilul să obțină maximum cunoștințe pentru dezvoltarea propriei pasiuni (găsite până în clasa a IV-a).

Note nu sunt! Repet! Învățăm nu din frică, dar pentru a învinge propriile complexe, circumstanțele, neîncrederea și pentru a avea senzația de INVINGĂTOR!

FĂRĂ PIXURI ROȘII! Cât de urât și descurajant poate arăta caietul unui copil. Nu mai învățăm să numărăm greșelile, dar ne focusăm pe răspunsuri corecte!

Nu repetăm din carte, dar facem sinteză și concluzii!

Misiunea părintelui e să înțeleagă de care parte a baricadei este: să facă din copil „pătrățel” comod sau să depună efort pentru a ajusta sistemul la nevoile copilului său.

Înțeleg prea bine că viziunea ce o propun nu e perfectă, si totuși, ce ar fi dacă…

Cu drag, pentru copilul TĂU…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s